HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

fusionfall - első élmények

2009.01.15. 12:22 h4x00r

tegnap óta már a nagy közönség számára is elérhető a fusionfall a cartoon network mmo-ja. az egész játék böngészőben fut, így egy kis kliensen kívül nincs másra szükségünk, csak a böngészőnkre.

bevezetőben dexter felveszi az adatainkat, mint név, és hogy hogyan nézünk ki. egy kísérletben veszünk részt, ahol az időutazás a cél. de sajnos a kísérlet balul sül el, mert megjelenik dee dee ( dexer nővére, didi, ha így ismerősebb ) így egy teljesen más idősíkba kerülünk, ami egyben egy tutorial is! a tutorial alatt megtudjuk, hogy hogyan kell irányítani a játékot, hogyan kell célozni, valamint hogy az alapvető dolgok, mint küldetés vállalás hogyan megy. kicsit én vontatottnak éreztem, ha lehetett volna átugrom inkább ezt a részt... ( bár lehet hogy lehet, csak engem lefoglalt, hogy hűű ben10 és ötöske, és még dexter is itt van )

most már magam mögött tudhatok kb 4 órányi játékot, és elértem a 3-as szintet ( jeee ). mivel ez nem igazán egy pvp game, így csak a küldetések elvállalásának van értelme. küldetések folyamán megismerjük a környéket, a főb helyeket, és megszerezzük magunknak a kis nanokat. hogy mik is a nanok? hááát miután a fusio megtámadta a földet a legtöbb ( ha nem az összes ) szereplőből lett egy gonosz én, egy fusio változat. az ien gonosz ének legyőzése után szerezhetünk nanokat. ez egy kicsi, körülöttünk repkedő segéd, aki extra képességekkel rendelkezik, mint pla a group heal, vagy erős ütés. gyors billentyűzeten 1-2-3-an foglalnak helyet a nanok, ebből egyértelműen következik hogy max 3 lehet egyszerre nálunk.

mivel a játék egy mmo így az ehhez szükséges dolgok megtalálhatóak benne, egészen pofás rajzfilmes stílusban. a boltokban vásárolható kardok és puskák között található pl festékszóró. de a ruhákat is említhetném. a viccesebbnél viccesebb ruhadarabok vannak a játékokban. nem beszélve a sapkákról és a maszkokról. jelenleg rajtam egy gázmaszk van, és egy motoros bukósisak. mivel egy hőst alakítunk a játékban, aki az utolsó reménység a föld megmentésében elengedhetetlen kellék a köpeny!

a másik nagy mmo tulajdonság a dungeon, az az a különböző labirintusok és útvesztők, ahova vagy egyedül, vagy csoportosan tudunk bemenni. a nanokat általában ien dungeon-okben találjuk. van egy másik fajta dungeon is, ami inkább egy fajta versenypálya. a cél eljutni a-b-be úgy hogy közben ugrándozva mész mászókáról háztetőre, vagy éppenséggel egy mozgó, zöld trutyival átitatott izére.

grafikát tekintve sajnos nem bírtam teljes egészében kiélvezni a játékot. az nagyon nagy csalódás számomra. levettem mindent minimumra és ha nem teljes képernyőn 800X600-ban játszom, akkor szaggat a játék. proci alig pörög 50%-on, úgyhogy godnolom a video karit zabálja mint az állat... a legszomorúbb az hogy 800X600-ban a legtöbb menü elem nem látszódik. megnyitom az invertorimat és nemtudom bezárni, mert a kis piros X kilóg a képernyőről. nem hiszem hogy a két magos proci és a radeon x1150-es ennyire kevés lenne neki!

a játék összeségében nagyon megfogott! tetszik a környezet, hogy a knd-sek ( kids next door - kölyök nem dedós ) mindenhol ottvannak és lehet velük utazni, hogy láthatom végre a pindúr pandúrokat ( powerpuff girls ) tinik ként. a környezet is nagyon jól megvan csinálva, igaz hogy nem igazán van szabad bejárás, de ezt amiatt lehet, mert egy böngészőben fut a játék :D viszont nagyon ötletesen megoldották. ahova nem lehet menni ott egy bazinagy zöld trutyi van, ha belemész elhalálozol ( erről jut eszembe, nem igazán elhalálozol, hanem... nem is tudom.... a lényeg hogy visszakerülsz a legközelebbi központba, de nem veszítes semmit, ahogy nekem eddig tűnik )

ingyenes és fizetős verzió is van a játékból. így kipróbálhatja az ember hogy akar-e a fizetős verzióba menni. ha ezt választja akkor bemehet oan rejtett helyekre ahova az ingyenessel nem lehet, valamint 2 helyett akár 4 karaktere is lehet. extra ként, ha egyszerre 4 ember fizet elő, akkor valamivel olcsóbb a havidíj.

szóval a hozzám hasonló rajzfilm örülteknek kötelező darab! azok is jól járnak, akik egy kis szórakozásra vágynak a családjukkal. nyugodtan lehet engedni a gyereknek is hogy had játszon. vér nincs a játékban, valamint a szörnyek is inkább csak gépek.

azt várom már hogy mikor találkozom coop-al, kiva-val és jamie-vel ( megas xlr ). remélem majd vezethetem a "járgányukat" is :D jó játék, jó játék!! csak ez a fránya grafikai dolog ne lenne....

Szólj hozzá!

Címkék: fusionfall

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr61879404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása