HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

Szoftwar: Emesene 1.0.1 vs. Galaxium 0.7.4.1

2009.02.08. 23:30 h4x00r

egy nagyon régóta tervezett írást szeretnék mostmár megvalósítani. két álltalam kedvelt msn klienst fogok most összehasonlítani. emesene 1.0.1 vs galaxium 0.7.4.1

teszt környezet: linuxmint 6

felület:

amit legelőször is látunk a két programban, hogy nagyon hasonlítanak a windows live messengerre ( wlm lesz ezentúl ), főleg az emesene! a galaxium érdekessége, hogy a bejelentkező rész felett van egy kis menü, amiben egyenlőre csak az msn hálózat érhető el, de a honlapon nézve látható, hogy egy pidgin szerű, multi protokolos klienst szeretnének készíteni a fejlesztők. személy szerint nagyon jónak találom ezt. egy klienssel tudnék msn-re skype-ra és irc-re is felcsatlakozni az nagyon jó lenne! bár az irc nehéz dió! pidginnél nem is nagyon tetszett a megoldás.

partner lista:

miután nagy nehezen bejelentkeztünk, látható a partnerek istája. a nehéz bejelentkezés főleg a galaxiumra vonatkozik. valami eszméletlen, hogy mennyit szenved mire belép az msn hálózatára. a partnerek listát elnézegetve, wlm-re való hasonlóságban még mindig az emesene vezet. a másik dolog amit szeretek emesene-ben, hogy tudok keresni a partnerek között, és még azt is látom, hogy a megadott feltételre meik kategóriában van találat. ezt a funkciót a másikból én nagyon hiányolom.

beszélgetések ablak:

amit én nagyon szeretek, hogy nincs annyi beszélgetések ablak, hanem egy ablak és ezonbelül több fülön a beszélgetések. szóval mi is van ezeken az ablakokon? avatárképek. galaxiumban a beviteli mező mellet ( érdekes egy hely ), emesene-ben a wlm-hez hasonló helyen, jobb oldalt. ezen a téren nekem galaxium valahogy jobban tetszett...

emesenes képen én elrejtettem a saját avatáromat, az azért nem látszódik ( jó igaz, a többi sem látszódik, mert azt meg utólag törlöm :D )

beállítások:

a sok szokásos beállítás mellet, lehetőségünk van még egyedi hangulatjelekre, hangjelzésekre, meg mindenféle csicsára, aminek nagyrésze kb nem is kell :D ám, ebben galaxium az élen jár!

plus:

a színezés.... hogy miért van formázva a partnereim 99%-ának a neve nem tudom, de van. és az egész keresésnek ez volt a lényege! pidgin alá nem találtam rendes plus plugint. mondhatni nincs. emesene alá van, de az egy vicces, hogy hogyan szerezzük meg :D elösször is kell egy plugin letöltő plugin, aztán azzal leszedjük a szükséges kiegészítéseket! galaxiumban alapból van valamiféle plusz támogatás, de az eléggé egy vicc. de meg van az az előnye, hogy lehet úgy is beállítani, hogy figyelmen kívül haggya a plus-os színezést, formázást. nekem oan volt, hogy ha megjelenítettem ezeket a formázásokat, akkor minden  írt és kapott szöveget áthúzott egy vonallal... eléggé zavaró! emesene plus-a elég jó, de azon is lenne még mit javítani!

vélemény:

a két programot összehasonlítva, nem tudnám megmondani, hogy meik a jobb! emesene kicsit letisztultabb, jóbb a plus támogatás, ctrl+tab-al fülek között tudok váltani, de ha 2009 alól küld nekem valaki egy filet, akkor azt nem látom. valamint ha megszakad a wifi és újracsatlakozik, akkor számtalanszor elszáll valamiféle hiba üzenettel. galaxium viszont picit stabilabb... csak nagyon ritkán száll el, de akkor igazából a nagy semmit tevésben fagy le. emesene-t látszik, hogy oanok fejlesztik, akik wlm-en nőttek fel. galaxium meg inkább a pidgin útján próbál haladni.

ha csak beszélgetésre kell, akkor inkább emesene, ha viszont sok más egyebet is akarunk közben csinálni ( file küldésre gondolok ) akkor galaxium.
emesene ctrl+tab és kinézete miatt jobban bejön, így remélem, hogy hamarosan tovább fejlesztik és egy remek kliens lesz belőle!

Szólj hozzá!

Címkék: szoftwar

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr51931314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása