HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

Krakow-ban jártam Live KDE-t láttam...

2009.10.27. 19:31 h4x00r

elmentünk krakow-ba, mert anyámnak valami konferenciára kellett mennie én meg vezettem.
persze jó informatikushoz híven:

  • bal zseb: telefon
  • jobb zseb: utp kábel
  • farzseb: pda
  • hátitáska: laptop

és még egy kisebb bőrönd amiben pár ruhadarabocska mellett ott volt a három napi hideg élelem.... csoki formájában.

tök jól elgondoltam mindent. levezetem a 8 órámat, utána lefürdök beülök a meleg ágyba és wifin keresztül egész nap csak csetelek. jó persze majd megnézem a várost is ( de már két éve láttam... - ez jaj de nagyképű volt! ) és megnézem mien számtek boltok vannak.

ám a számításomat keresztbe húzta az a tény, hogy ami volt wifi az le volt kódolva. persze mit csinál egy infos? keres hozzá kulcsot. három próbálgatás után feladtam és jó mondom program kell ehhez. de kiderült, hogy az asztal alatt lévő falban van egy utp csatlakozó. jeee hoztam kábelt! de neeeem!!!! túl rövid ( 10 centi sincs... nem is tudom miért hordom magamnál, eddig még sosem volt hasznos.... ) de a szomszéd kért utp-t a portástól.

irány le a 3. emeletről a portásnénihez, aki a lengyelen kívül más nyelvet nem is tudott.

- internet... kábel
- nye kábel, ....... és a többit nem értettem. 5 perc alatt megbeszéltük, hogy én nem értem őt, ő nem ért engem, úgyhogy nincs kábel!

na nembaj, majd a szomszédtól elkérem, ők úgy is elmennek másnap, úgyhogy nekik nem kell!

miután beletörődtem, hogy az első napomat internet nélkül kell kibírnom, kimentem a közös konyhába, hogy szerezzek egy poharat magamnak. amint beléptem a szemem elé tárult egy csodálatos, fekete fényes műanyag bevonattal ellátott monitor és a hozzá tartozó bill és egér. ekkor gyulladt fel bennem egy halvány remény, hogy talán megvan mentve az estém és ha más az e-mailjeimet meg tudom nézni.

félve meglöktem az egeret és egy apró könnycsepp jelent meg a szemem sarkába. linux. kis árnyékot vetett az egészre, hogy első látásra megállapítottam, hogy kde-vel állok szemben, amit eddig talán kétszer láttam és így eléggé hadilábon állok vele. a szomorúságom tovább nőtt, mikor feltűnt, hogy az egész rendszer lengyelül próbál velem kommunikálni....

az első sikertelen konqueror próbálkozás után szerencsére megtaláltam a firefox-ot és még angol is volt! sikeresen elintéztem a napi teendőimet: e-mail, googlereader és még egy két magyar weboldalt is meglátogattam!

de ha már itt vagyunk, gondoltam magamban, nézzünk egy kicsit szét, hogy mien gép is ez? sajnos azt nem sikerült kiderítenem, hogy mien disztróval állok szembe, de abban 100%-osan biztos, vagyok, hogy egy live rendszer volt. valszeg cd-ről indítható. még csak vinyó sem volt a gépben ( vagy csak én nem fogtam fel, hogy a különböző lengyel szavak mit is jelentenek ) azért még annyi volt a kollégákban, hogy a billt áttudtam állítani magyar kiosztásúra! de hogy azt is mien nehezen :D az egyes menüpontok mellett ott volt zárójelben, hogy mi a program neve, és az alapján, próbáltam rájönni, hogy mi mire is jó. amit nem ismertem azt meg elindítottam :D így találtam rá erre az alkalmazásra is.

viszont tartozom egy nagy vallomással. vasárnap reggel megpróbáltam újra indítani a rendszert, és nem sikerült. helyette lehibernáltam. így egész nap utána nem volt elérhető a gép. sry érte mindenkinek aki használni akarta!

1 komment

Címkék: elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr101479733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

h4x00r 2009.10.27. 19:39:12

persze azt kifelejtettem, hogy közben volt időm végig játszani a death rally-t....
süti beállítások módosítása