HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

a szabadember feszítővassal járkál

2009.11.20. 16:24 h4x00r

11 évvel ezelőtt megjelent egy játék. egy játék, ami megváltoztatta az fps-ekhez való hozzáállást. egy játék, ami még a mai napig nagy sikereknek örvend.sajnos a tavaji évben lévő nagy akciók idén elmaradtak, de talán majd a 15 évesen, vagy a 20 évesen.... Boldog Születésnapot Half-Life!

ám nemvolt mindig ien sikeres a játék. sőt a kezdetekben igen csak sikertelen volt. de a jó moddolhatóságnak köszönhetően és az egyre több megjelent mod-nak hála, a hl1 igen csak népszerűvé vált. hagy ne említsem a counter-strike-ot, ami miatt a legtöbb ember hl1-et vett. de itt van még a team fortress, vagy a richocet amit méltatlanul hanyagolnak az emberek. persze a fejlesztések a mai napig nem álltak meg. egyre jönnek ki a jobbnál jobb modok. amiért én oda vagyok mostanában az a svencoop.

az okos tudósból lett kommandó hős első hallásra eléggé ügyefogyott egy történet, de mégis.... ezt oan ügyességgel tudják előadni a valve-sok, hogy magával ragadja az embert. így a folytatás sem váratott tovább magára. a hl2 az elődhöz képest még csodálatosabb, még jobb és még realisztikusabb. nem csak grafikailag de a fizikai része is nagyon realisztikus. csak gondoljunk arra a pályaszakaszra, ahol csak úgy tudtunk tovább haladni, ha a libikóka egyik oldalára téglákat pakoltunk.

a mod-ok népszerűségét a valve jól mérte fel. az első híres mod-ot azonnal felkarolták és így ma már egy külön álló játék ként is elérhető, counter-strike: zero néven. az új rész megjelenésével sem változtattak a koncepción. a cs-t áthelyezték source környezetbe és más mod-okat is igen ügyesen felkaroltak. a left4dead is ingyenes mod ként kezdte a pályafutását, de ma már egy külön játék. a régiek közül pedig a team fortress-t hozták oan környezetbe, ami egyszerre vicces és szórakoztató mégis nagy kihívást is jelent a játékosoknak! ám saját próbálkozásaik valahogy nem arattak átütő sikert. a half-life2: deatmatch valahogy nem sikerült az igazira... ezzel szemben a portal.... aki nem játszotta, az gyorsan potolja be!

ám a hl2-nél nem volt mindig ien rózsás a helyzet. a játék sokáig nem talált magának kiadót. úgy nézett ki, hogy már sosem lesz folytatás, amikor egy merész vállalkozással megalapították a steam-et. ez a rendszer ma már nem csak a valve játékait de a konkurensek által felismert lehetőségek miatt, más kiadók, más fejlesztők játékait is tartalmazza. szinte bárki megtalálhatja a neki megfelelőt. egészen a stratégiai játékoktól kezdve a kis "5 perces" játékokon át megtalálható itt minden. még a nagyobb mod-okat is le lehet tölteni innen egyszerűen és gyorsan!

hogy mit hoz a jövő, azt nagyon nehéz megjósolni. a hl2 harmadik része még mindig nem jelent meg, pedig megígérték még talán tavalyra. a portal2 is úton van, ha minden igaz. és talán egyszer még hl3 is lesz! addig is a lambda legyen veletek! és zárszónak pedig egy kis video, hogy mennyire is kultusz lett ebből a játékból, ami leginkább a mod-oknak ( azon belül is a cs-nek ) köszönheti a sikerét:

Szólj hozzá!

Címkék: hír elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr681540013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása