HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

megint egy évvel üregebb lettél kedves Ubántu!

2009.10.20. 08:55 h4x00r

nemsokára megjelenik az ubuntu legújabb verziója ( még 9 nap ), a 9.10-es. a disztró 5 éves fejlődése alatt ez a 11. kiadás. ma már oan funkciók és oan lehetőségek vannak bene, ami az első kiadások megjelenésekor, nem szerepelt az 5 éves tervben! csak hagy említsem az ubuntu one-t, vagy amire már nagyon kíváncsi vagyok: a szoftverközpont.

a legelső kiadás a 4.10-es Warty Warthog ( innen tölthető :D ) amely, a verzió szám alapján kiderül, 2004 októberében jelent meg. a grafikus felületet elnézve ma már elég vicces megjelenésű rendszer, a mai napig egyre több és több felhasználót vonz. talán ez nem is csoda, mert ma már annyiféle verzióban jelenik meg, hogy az ember a kedvére válogathat.

itt vannak mindjárt a hivatalos kiadás 3 féle grafikus felülettel, és 9 nap múlva még egy csatlakozik a csapathoz. az lubuntu az lxde felületét fogja használni és nem titkoltan az xfce babérjaira tör. ez az igen barátságos kezelőfelület tökéletes választás lesz a laptop tulajoknak, akiknek az xfce már túl "nehéz". én is felfogom rakni a régi dell c610-esemre.
ám a netbook tulajoknak sem kell a messzire nézelődniük, mert a netbook remix vagy a mobil remix tökéletes választás számukra. nagyon elvakultak még a ps3-ra is pakolhatnak ubit!

ebből talán jól látható, és meg is érthető, hogy miért is lett ennyire elterjedt a linux világában.
 

Szólj hozzá!

Címkék: linux hír

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr181462464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása