HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

újra bajban a microsoft

2009.01.17. 11:58 h4x00r

napokban az európai bizottság egy kifogásközlő levelet köldött az ms-nek, melyben az explorer alapértelmezett böngészőt kifogásolják a windows rendszerekben. az európai versenyszabályokra hivatkozva úgy gondolják, hogy a többi böngésző nem jut elég térhez a "nagyon kék e" mellett.

a bizottság egy előzőleges határozat alapján próbál most is érvelni. 2007-ben a ms-t kötelezték arra hogy vegye ki a media playert az előre telepített programok közül, így esélyt adva a többi media lejátszónak is. ( úgy emlékszem ez még a mai napig is része a windows-nak )
az európai bizottság az opera kezdeményezésére kezdett el vizsgálódni az ügyben.

szerény véleményem hogy felesleges ezek a vizsgálódások... ms kifizeti a büntit és vígan benne hagyja a programjait. meg ha már zene és böngésző, akkor mi van a számológéppel? a jegyzettömbbel? movie maker? és még lehetne sorolni.... notepad++ százszor meg ezerszer jobb alkalmazás mint az alap jegyzettömb. úgy érzem hogy ez csak egy kis erőlködés az operától....

meg ha már itt tartunk, akkor a linuxokkal mi van? most nem rossz májúságból, de azok is egy rakat előretelepített progival jönnek.... azt miért nem pereli be senki?
elképzelem ahogy a eye of gnome-ot perli a gthumb, mert az ubuntuban az az alap képnézegető :D

2 komment

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr79883304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.01.20. 19:20:34

"úgy emlékszem ez még a mai napig is része a windows-nak"

Nagy duzzogva kiadtak egy WMP nélküli verziót, de korlátozott elérhetőséggel, és ugyanannyiért, mint a "teljes" verziót...

"úgy érzem hogy ez csak egy kis erőlködés az operától"

A kereset második része az IE gyér szabványkövetését kifogásolta...

"meg ha már itt tartunk, akkor a linuxokkal mi van?"

Linux: 5%, Win 90%. A Linux ingyenes, a Win meg nem. Van még kérdés? Amúgy Linuxból elvileg utólag gond nélkül eltávolítható minden, ami nem kell. Én kiegyeznék egy olyan megoldással, ha a telepítőben lehetne választani, hogy akkor most települjön-e vagy sem. Nem elsősorban az IE miatt mondom ezt, mert az nem zavar különösebben, igaz, nem is nagyon használom.... :)

h4x00r 2009.01.20. 23:26:04

@cousin333:

hát igen a wmp nélküli verzióból nem tudom hogy ki kapott, mert én egy darabot sem láttam, de még csak hirdetést sem hogy valaki iet árulna.

ha minden igaz ie következő verziója megoldja, elvileg, igaz hogy az már nem lesz alapértelmezett egy xp-nél.....

egyébként windowsból is simán el lehet távolítani szinte bármit ( msn kliest pl tudom hogy igen, mert suliban így szedtem le :D ) a windows összetevők telepítése és eltávolítása alatt.

amúgy úgy emlékszem, hogy pl win98-nál meglehetett mondani, hogy mi települjön fel... újabbaknál nemtom, mert ott mindig csak úgy telepítettem, hogy next next next :D

ie-t én sem használom :D xp-nél még használtam ha frissíteni kellet, de vista alatt már arra sincs szükség...
extrém esetben ha nincs ff telepítő, akkor leszedem :D

és gratulálok, te vagy az első kommentező! nagyon nagyra tartom és nagyon szépen köszönöm!
süti beállítások módosítása