HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

ie kevés hiba, ff sok sok hiba

2009.03.07. 20:11 h4x00r

na oké, akkor a kegyetlen számok:

firefox: 115 hiba
safari: 32 hiba
ie: 31 hiba
opera: 30 hiba

hát igen, az ff vezeti a listát :D viszont azt a listát is vezeti, hogy mennyit javítottak, és még azt is, hogy mien gyorsan!

én ( talán elfogultságom miatt ) úgy érzem, hogy ezáltal a "jóság mérleg" az ff oldalára billen, lehet hogy bugos, de azokat javítják. jó tudom persze az akkor is sok hiba. igaz, bazi sok hiba, ennyit nem lenne szabad megengedni! de ( megint kimagyarázom ) nagy részük nem oan hatalmasan nagy hiba, hogy teljesen átvehessék az uralmat a számítógépünk felett a támadók!

érdekesnek találom, hogy míg egy "kis" alapítvány képes azonnal lereagálni egy egy hibajelentést, vagy ők maguk által megtalált hibát, addig egy nagy multicég, ezt nemképes megtenni. ráadásul egy oan böngészőben, amit ők maguk ajánlanak, és erőltetnek rá mindenkire. mozilláéknál a reagálási idő kb 15-80 nap között mozgott, msék úgy gondolták, hogy egy egy bugot jobban körbe kell járni így 78-294 ( majdnem 1 év ) napnál állapodtak meg

most hogy a böngészők alapjain túl vagyunk nézzük egy oat, amiben az ff nagyon alulmarad... a pluginok sebezhetőségét. akkor megint csak a kegyetlen számok:

Active X: 366
Java: 54
Quick Time: 30
Flash: 19
Firefox extension: 1
Opera widget: 0

A lista elején most az ie áll az active x-el.... úgy emlékszem anno, régen, még az xp megjelenésénél, nagyon sokan bírálták az ms-t, hogy mennyire sebezhető az active x. úgy néz ki, ez a mai napig így van... sajnos ezen nem hiszem, hogy egyhamar tudnak javítani, ha csak nem alapjaiban újra írják az egészet.... bár érdekes, hogy 2 évvel ezelőtt nem volt ien magas a szám alig volt kicsit több mint 40.

a javan viszont én meglepődtem, ezt az 54-et én nagyon soknak találom. egy oan hatalmas nagy körben használt dolog, mint a java nem engedhet magának ennyi hibát...

opera meg hát... igen... azt valahogy sikerült jól megalkotni, hogy ez másoknak miért nem megy?

így a végére, pedig csak egy gondolatot szeretnék közölni: miért vagyunk felháborodva egy oan dolog miatt, ami nekünk egy fillérünkbe sem kerül?

( végigolvasva az "irományom" eléggé szedett vetettnek tűnik, talán a 4 óra alvás miatt :S de ez már így marad, hogy pár év múlva jókat nevethessek rajta :D )

2 komment

Címkék: elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr15988021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.03.08. 20:49:56

"viszont azt a listát is vezeti, hogy mennyit javítottak, és még azt is, hogy mien gyorsan!"

Ebben a listában hol van az Opera? :)

"hogy mennyire sebezhető az active x. úgy néz ki, ez a mai napig így van"

Nem néztem tételesen, de azért arra kiváncsi lennék, hogy ezek közül mennyi sebezhetőséghez NEM KELL felhasználói közreműködés...

"opera meg hát... igen... azt valahogy sikerült jól megalkotni, hogy ez másoknak miért nem megy?"

Itt bukik ki a kiterjesztések egyik hátránya (az az 1 hiba meglepően kevésnek tűnik), és a widgetek előnye. Cserébe sokkal korlátozottabbak az utóbbi lehetőségei. Valamit valamiért...

"végigolvasva az "irományom" eléggé szedett vetettnek tűnik"

Ha ez megnyugtat, szerintem is eléggé össze-vissza írás... :P

h4x00r 2009.03.08. 22:10:39

nem vagyok író, szóval kell ien is :D
süti beállítások módosítása