HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

mio a702 + két luk

2009.12.06. 15:58 h4x00r

nem nagyon akartam, hogy ez a blog a személyes élményeimről szóljon, de azért azt megírom, hogy megműtöttek. volt egy ciszta ( ien gennyes csomó ) a hátamon, a szegcsontomon. azt vették ki szerdán. előtte is, meg utána is kb csak feküdni tudtam, most már azért megy az ülés is, de ienkor mindig vérzek egy kicsit, ami elég kellemetlen.
a két luk cím, pedig onnan jön, hogy a sebem állítólag oan mély mint egy dió és kb akkora is. értsd: be lehet nyúlni a bőröm alá :D úgyhogy van két lukam, az egyik szelel, a másik folyik!

na de ami a lényeg: mio digiwalker a702! nagybátyámtól kaptam az elkészített weboldalért, amit mellesleg nem használ :D de ez mástészta. úgyhogy most erről lesz szó, és hogy mien tapasztalataim vannak eddig vele.

az egész problémám úgy kezdődött, hogy kb 300 telefonszám benne volt, ha nem több a telefonban, mikor én megkaptam. egyszerre törlésre pedig nincs lehetőség, csak ha külön külön törlöm. kis netes böngészés után találtam egy programot, amivel sokmindent meglehet tenni, így gondoltam kipróbálom! ám sajnos a program használhatatlan, még csak feltelepülni sem volt hajlandó! további hasonló program keresgélése után úgy döntöttem, hogy nem szenvedek tovább, megnézem a mio oldalát, ha csinálok egy hardreset-et, akkor törlődnek-e ezek a bejegyzések. ehhez a bekapcsolás gombot és a zöld telefont ( amivel felveszed ha hív valaki ) kellet egyszerre lenyomni, amíg nem kezdett el rezegni a készülik. kis várakozás után, pedig újra lett telepítve a windows rajta. ez mindent törölt, még a 300 telefonszámot is! mostmár csak az én sim-emre kellet rámásolni a telefonszámaimat a régi telefonomról és áttenni azt a újba. ( pápá w300-as, jól szolgáltál! - majd talán egyszer leírom a telefonjaimat is :D )

következő lépés az ubuntu és a pocket pc összekötése, ami sajnos sehogy sem sikerült. egyszerűen nincs rá megfelelő megoldás! több helyen írják, hogy érdemes kipróbálni különböző win-es progikat wine-al, de konkrétan linuxos megoldás nincsen a témára! ez már egy negatív pont, mert a w300-osamt simán össze tudtam kötni az ubival a wammu segítségével! így nincs más választás, mint a frissen telepített asztali win7-et beizzítani, amin persze egyből jó volt!

feltelepítendő programok:

a telepítésekkel nem is volt gond. csak cab fileokat próbáltam leszedni mindenből és azt felmásolni a telefonra, és onnan telepíteni. egyedül a spacetrader-t nem sikerült felrakni így.
azért akartam így telepíteni, mert ami nekünk van pda ( az is mio, de az nem telefon ) azzal mindig csak a gond volt azután, hogy egy progit feltettünk a gépen keresztül és utána a pda-ról meg le lett törölve. miután össze lett kötve a számítógéppel mindenféle hibaüzenetet dobált ki, így inkább ezt megpróbálom elkerülni.
ez a fajta megoldás valami oan logikát követhet, amit csak az ms érthet és mi egyszerű felhasználók nem.

az opera elég jól szolgál a kis készüléken. eddig egyszer írta ki, hogy nincs elég memória, egy nagyobb oldal betöltése közben, de ha kikapcsolom a képek betöltését, akkor már meg is van oldva a gond. amire pedig én használni szeretném, arra tökéletes. egy-egy unalmasabb egyetemi előadásom alatt elfogom tudni olvasni a híreket a google reader segítségével! ennél többre nekem egyenlőre nem is kell.
persze ha minden igaz, hamarosan ( jövőre ) lesz firefox is ien készülékekre és akkor viszont az opera megy a sunyiba és az ff-et fogom használni. annál jobban ff párti vagyok, mint hogy operát használjak, még ha jobb is.

zenehallgatásra a pocketmusic player már régebb óta bevált, főleg hogy még ébresztő funkció is van benne. egy könnyen kezelhető és eléggé látványos alkalmazás, ami akár még a winamp skineket is képes kezelni, persze csak a "régi" 2.x-eseket! akinek ez nem elég, annak ott a netes rádiózási lehetőség, vagy a todayscreen-en vezérelhetőség.

az xnview az az alkalmazás, amit a win-es korszakomban nem szerettem. irfan párti vagyok még a mai napig, az egy tökéletes képnézegető. ám sajnos pocket pc-re nem készült el ez a remek alkalmazás. ezzel szemben az xnview a tökéletes választás, ha valaki képnézegetőt keres a pocket pc-jére. könnyen kezelhető és meglepően gyors is.

a spacetrader pedig egy nagyon egyszerű kis játék. pár mega az egész. nincsen látványos grafikája, de igazából nem is kell. a lényeg hogy összeszedjünk egy bizonyos mennyiségű pénzt, hogy abból egy saját holdat vehessünk, ahol leélhetjük hátralévő életünket. ám ezt sokan megpróbálják megakadályozni, utunk során ellenséges fajokba vagy kalózokba ütközünk, akik ránk támadnak és elrabolják értékes áruinkat. játékokból szeretnék még többet, de valahogy nem találok normálisakat... régebben annyit találtam, de most valahogy egyet sem :S

a készülék maga elég gyors, szépen szól belőle a zene, és viszonylag jó képeket lehet vele készíteni. de még nem szoktam meg ( 2 nap alatt ). a pcoket office-t nem sikerült megtalálnom rajta, pedig elvileg van. e-mail kliensét sem sikerült beállítanom, hogy imap-on keresztül letudjam szedni a leveleimet, de még próbálkozom vele! gps funkcióit pedig még mindig nem teszteltem, a rajta lévő mio map állítólag jó, faterom már használta és nem volt vele gond, de engem az igo jobban vonz. videokat is szeretnék majd rátölteni, de nem találtam oan programot ubi-ra ami normálisan kódolna át videot. kipróbáltam 4-5 félét is, de mindegyik valahogy nagyobb filet csinált mint a kiinduló, pedig a felbontás le lett véve a felére. na nem azt mondom, van a telefonon még 1gb-nyi szabad hely, de ha hosszabb útra megyek? csak jó lenne ha nem egy film, hanem mondjuk 3 is ráférne :D ( bár eddig is megvoltam nélkülük )

azt hiszem, hogy erre a témára még vissza fogunk térni valamikor, mikor már jobban kiforrtak a dolgok. e-mail klienst nem adom fel, keresek továbbra is, valamint játékokat és hát ubira video kodolot!

1 komment

Címkék: egyéb elmélkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr801578092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

h4x00r 2009.12.06. 15:59:59

és ha már ennyire megnyiltam magánéletet tekintve akkor itt van még egy:

miközben írtam ezt a bejegyzést, faterom felhozott egy ibm r50e-t, hogy nemtudja feltelepíteni rá a drivereket. úgyhogy miközben egyik szememmel olvastam, amit írtam, a másik szememmel éppen drivert telepítettem xp-re :D
süti beállítások módosítása