HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Bluu

Full Circle Magazin

Ubuntu

Címkék

Bluu

2010.02.03. 12:26 h4x00r

a név első olvasatra oan mintha valakit meg akarnék ijeszteni, de erről igazából szó sincs! ugyanis a Bluu egy pár debreceni egyetemista által fejlesztett kereső rendszer.

bár saját bevallásuk szerint a fejlesztés már 3 éve tart és még mindig a 0.1-es beta verziónál tartanak, mind ezek ellenére az eredmény nagyon meggyőző!

a keresés gyors, a találatok viszonylag pontosak, és rengetegféle "kiegészítő" találhat hozzá. van annyira intelligens, ha egy képet akarunk keresni, akkor a következő kereső kulcsszavat használjuk:

kép magyarországról

igen, jól olvassátok. így kell képet keresni. ugyanis a rendszer ismeri a nyelvtani szabályokat, a különböző képzőket és még megannyi mást! egy nagyon szép listát kaphatunk >itt<. csak néhány érdekesség:

  • hírkereső
  • cégkereső
  • valutaváltó
  • és még megannyi érdekes és hasznos dolog ( kivéve ez a celeb határozó..... )

ami még nagyon tetszetős az a találatok megjelenítése. ugyanis a legtöbb oldalról láthatunk egy előnézeti képet ezzel is segítve a tájékozódásunkat. ha az nem lenne elég a rendszer a magyar találatokat automatikusan előnyben részesíti!

a firefox felhasználók pedig >itt< találnak egy plugint, amivel gyorsan indíthatnak keresést közvetlenül a böngészőjükből!

van azért egy két dolog, ami még kiforrásra var....

ha a "php array" kereső kulcsszót használom, akkor sajnos nem a php.net az első találat, sőt még csak az első oldalon sem volt!
jó lenne azt is tudni, hogy hány találat van, hány oldal ( bár lehet hogy felesleges az emberek úgy is csak az első oldalt nézik meg )
és a túlzott magyarosítás miatt sokszor nem akar működni rendesen a rendszer. a pénzváltóval megszenvedtem, és az nekem sokszor kell! ( erre ötlet pl.: 4$ ?ft vagy iesmi... )
ezenkívül én is szeretném eldönteni, hogy a megadott kereső kifejezésre a képk között, vagy a weboldalak között szeretnék rákeresni ( mint ahogy a guglinál ezt meg is tehetem )

mind ezek ellenére én nagyon örülök ennek, és engedjék meg a fejlesztők, ( úgy sem olvassák ezt a blogot hihi :D ) hogy ezzel a mondattal zárjam gondolatsoromat:

Minden Gogliátnak kell egy Dávid!

2 komment

Címkék: hír bluu

A bejegyzés trackback címe:

https://h4x00r.blog.hu/api/trackback/id/tr1001725156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szücs József · http://www.bluu.hu 2010.02.03. 13:28:15

De olvassuk a blogot... :)
Megoldjuk a valutaváltós ötletet, hogy a pénznemek jeleire (pl dollár) is működjön.

h4x00r 2010.02.04. 08:08:54

ohhh :D
ezen meglepődtem most akkor nagyon :D

nem gondoltam volna :D
süti beállítások módosítása